Koffie, belangrijk moment

Wie wil er ’s morgens nou niet eerst een lekker bakkie koffie?
Je hebt tegenwoordig zoveel soorten koffiemachines en koffiezetapparaten, was is nou het verschil en wat vind u de lekkerste koffie. En niet onbelangrijks welke koffiemachine is het gemakkelijkste te reinigen en gebruik spelen natuurlijk mee.
Ook voor de thuiswerker tegenwoordig wil je elke uur of elke 2 uur toch wel even snel een kopje of mok koffie pakken, die net zo lekker is als op het werk. Pad of cup er in en druk op de knop en weer achter je laptop.
Werk je thuis en drink je meer koffie dan wanneer je de hele dag op het werk bent en waar de koffie gratis is, dan loont het misschien om te kijken naar prijs van de koffie. Pads en cups zijn over het algemeen iets duurder dan gemalen koffie in een filterkoffiemachine. Afhankelijk hoeveel koffie je per kopje gebruikt natuurlijk.

Koffiepadmachine

De bekendste koffiepadmachine is natuurlijk de Senseo. Wie heeft er geen een in huis of heeft er ooit een gehad.
Senseo is gemakkelijk te bedienen en de koffiepads met vers gemalen koffie in diverse sterktes en smaken is overal gewoon te koop.
Inmiddels zijn er meer merken die koffiepadmachines op de markt hebben gebracht.
Met een koffiepadmachine kun je maximaal 2 kopjes tegelijk zetten, dan moeten er weer nieuwe pads in voor de volgende kopjes koffie.
Ook kun je met dubbele pads 1 grote mok koffie zetten.
Je moet natuurlijk wel van het cremelaagje houden bij een senseo.
Snel en gemakkelijk koffie zetten en gemakkelijk schoon te maken dus.

Koffiecupmachine

Een koffiecupmachine is niet hetzelfde als een koffiepadmachine.
Het woord zegt het al, een cup, dit is dus een kuipje met koffiesiroop.
Met de meeste koffiecupmachines kun je maar 1 kopje koffie per keer zetten. Niet zo handig als je met een grote groep bent.
Koffiecups zijn er in heel veel smaken en in mooie dozen of rekjes te krijgen. Het ook wil ook wat natuurlijk.

Filterkoffiemachines

Filterkoffiemachines zijn weer helemaal terug. De nieuwe generatie is opgegroeid met koffie uit pads en cupjes, maar ontdekken nu weer de filterkoffie. Heerlijke vers gemalen koffie die gemakkelijk in jouw sterkte te zetten is. Gewoon grote scheppen of iets kleinere schepjes koffie.
Voordeel is ook dat je gelijk een hele pot of kan koffie kan zetten, zodat iedereen gelijk koffie krijgt. Bij pads of cup machines gaat dit per 1 of 2.

Koffie drinken uit de ideale koffiemachine
Koffie drinken uit de ideale koffiemachine